Poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtiću: mališani dobili novu ogradu oko igrališnog prostora


Petak, 12. listopada 2018.

Oko dječjeg igrališta u vrtiću Maslačku pri završetku su radovi na zamijeni i postavi nove ograde. Zamijenjena je stara i dotrajala ograda novom ogradom u ukupnoj dužini 70 metara.

Grad Đurđevac je na Poziv za prijavu projekata usmjerenih za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavio projekt Poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Maslačak.

Poziv je bio namijenjen unaprjeđenju materijalnih uvjeta vrtićima, a Grad Đurđevac je prijavio dio već odrađenih radova, poput zamjene unutarnje i vanjske stolarije, te zamjenu postojećih rasvjetnih tijela novim energetski učinkovitim rasvjetnim tijelima kao i zamjenu stare i dotrajale ograde oko vrtića.

Ukupna vrijednost prijavljenih radova iznosi 1,2 mil. kuna, a Grad je preko Ministarstva osigurao 370.982,00 kuna.

-Novu ogradu smo postavili, ne samo zbog dotrajalosti stare već i zbog sigurnosnih razloga jer je nešto viša od uklonjene, a bit će moguće i zaključavanje kad vrtić ne radi. Ograda zaokružuje cijelo dječje igralište, tako da djeca ne mogu sama izaći iz igrališnog prostora. Inače, u Dječji vrtić Maslačak ove godine je upisano čak 260 mališana, te je vrtić bogatiji za još jedno odjeljenje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

„Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.“