Počela akcija odvojenog sakupljanja papira Odjela za djecu s teškoćama


Utorak, 13. veljače 2018.

Grad Đurđevac u suradnji s gradskim ustanovama i školom nastavlja s aktivnostima s početka godine na području očuvanja okoliša u cilju povećavanja ekološke svijesti. Učenici iz Odjela za djecu s teškoćama današnji dan iskoristili su kako bi posjetili gradonačelnika Hrvoja Jančija te mu prezentirali svoje proizvode za očuvanje okoliša.

Učenici su se s veseljem uključili u aktivnosti vezane uz očuvanje okoliša i podizanja ekološke svijesti građana, te će svaki tjedan do kraja veljače na svojim radionicama izrađivati kutije za odvojeno sakupljanje papira, a iste će dijeliti lokalnim tvrtkama. Kad se kutije napune volonteri prikupljaju papir te od prodaje papira kupuju pribor za radionice.

Oni će tako na kreativan i zabavan način prikupljati otpad te će predstaviti sebe kao aktivne građane koji će kontinuirano provoditi ekološke aktivnosti.

Gradonačelnik je djecu počastio slatkišima i sokovima, a djeca su mu rekla kako će nastaviti provoditi aktivnosti odvajanja otpada unutar svojih obitelji.

Za kraj druženja poklonila su mu kutiju kako bi se i Grad uključio u akciju odvojenog sakupljanja papira za školu.

Uz to, djeca su iskoristila priliku da se maskiraju s obzirom da su danas maškare.