Počela izgradnja trafostanice u predjelu Borik i Boričec


Ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

Nakon što su se vlasnici klijeti s predjela Borik i Boričec obratili Gradu Đurđevcu za pomoć oko rješavanja problema elektrifikacije Grad je još prošlu godinu krenuo u provedbu projekta elektrifikacije tog vinogradarskog predjela.

Pokrenut je javi poziv na koji se javilo preko 30 zainteresiranih za priključak, a kako ti predjeli nisu mogli dobiti priključke bez trafostanice Grad Đurđevac je sklopio ugovor s HEP-om za sufinanciranje izgradnje potrebne trafostanice vrijedne 400.000,00 kuna. Grad sufinancira izgradnju trafostanice u visini 50% cijene izgradnje trafostanice dok preostali iznos do pune cijene izgradnje snose vlasnici vinograda.

Nakon što je nedavno dobivena građevinska dozvola krenuli su i radovi na izgradnji trafostanice. Očekuje se da će trafostanica biti izgrađena u narednih dva mjeseca, a nakon završetka izgradnje i dobivanja uporabne dozvole svi zainteresirani vlasnici klijeti moći će podnijeti zahtjev za priključenje.

Zajedničkim angažmanom nastoji se priključiti što veći broj korisnika na postojeću mrežu gdje za to postoje uvjeti, te ujedno stvoriti preduvjete za priključenje tamo gdje trenutno ne postoji električna mreža.