Počeli radovi na zamjeni dotrajalih plinskih cijevi po gradu


Srijeda, 4. travnja 2018.

U Đurđevcu i dalje traju radovi na rekonstrukciji plinske i vodovodne mreže.

Radovi su ovaj tjedan nastavljeni u ulici Ljudevita Gaja, u dijelu ulice Kralja Tomislava od Kaićevog mosta sve do spoja s ulicom Ivana Đuriševića, a započeli su i u ulici Stjepana Radića.

Uskoro se očekuje početak radova i u ulici Đure Basaričeka, dio takozvanog ringa od budućeg dvostrukog kružnog toka na Ledinama do INA-ine zgrade preko centra. Radovi na zamijeni plinske mreže obuhvatit će obje strane ulice.

Radi se o projektu vrijednom 6 mil. kuna kojim će se promijeniti čak 20 kilometara mreže na području grada. Kompletno će se zamijeniti preostale čelične cijevi po Đurđevcu sa plastičnim cijevima. Očekivano smanjenje gubitaka je sa 7% na svega 3%. Jedan dio zamjene plinske mreže odradit će se u suradnji s Komunalijama, te će paralelno biti zamijenjene i cijevi na vodovodu tako da kroz korištenje iste trase znatno smanjujemo troškove iskopa- naglasio je direktor Komunalija- Plin Tomislav Kolarić.

Nakon što završe radovi u navedenim ulicama započet će radovi u ulici Mihovila Pavleka Miškine i Vinogradskoj ulici – lijeva strana od pružnog prijelaza u smjeru Mičetinca.

Grad Đurđevac nastavlja financirati pripremu posteljice za kolni prilaz i rubnjake, svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi. Za vrijeme radova na mreži vlasnike nekretnina će obići i djelatnici Grada Đurđevca kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru.

Obavještavamo građane kako bi znali planirati svoja sredstva de će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju pješačke staze, te radovi na zamjeni plinske mreže kako bi se na taj način omogućilo cjelovitije rješavanje pitanje komunalne opremljenosti grada.