Počeli pripremni radovi na izgradnji odvojenog sustava oborinske odvodnje u Ciglenskoj ulici


Petak, 3. kolovoza 2018.

Na temelju višegodišnjeg problema stanovnika Ciglenske ulice sa oborinskom odvodnjom, te plavljenjem dvorišta i podruma Grad Đurđevac je ove godine krenuo u realizaciju projekta izgradnje odvojenog sustava odvodnje za predio Ledine - Ciglena.

Nakon uvođenja u posao ovaj tjedan su krenuli i pripremni radovi, a ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,8 mil. kuna.

Radovi se odnose na postavu novih kanalizacijskih cijevi u Ciglenskoj ulici u kojoj će se preko novo izvedenih slivnika oborinska odvodnja odvoditi sa kolnika i okolnih površina u postojeću mrežu otvorenih kanala. Također je predviđena i postava cestovnih rubnjaka koji će se izvesti sa sjeverne strane ulice. Projektom se izvodi oko 1.700 metara što podzemne mreže, a što rekonstrukcije postojećih kanala.

I. faza projekta obuhvaća pojas od Ciglenske ulice pa sve do željezničke pruge. U slijedećoj fazi projekta izvest će se postava slivnika i podzemna kanalizacija u Vinogradskoj ulici, te rekonstrukcija postojeće kanalizacijske mreže.

Ovaj projekt bi u cijelosti trebao riješiti problem odvodnje u Ciglenskoj ulici u Đurđevcu koja predstavlja najproblematičniji dio grada i kod manjih oborina- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.