Počeli radovi na zamjeni dotrajalih plinskih cijevi i po lijevoj strani u Basaričekovoj


Srijeda, 25. srpnja 2018.

Tijekom 2018. godine Komunalije Plin započele su radovima na projektu rekonstrukcije dotrajale plinske mreže na području grada Đurđevca, a s ciljem smanjivanja gubitaka na distributivnoj mreži.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,4 milijuna kuna i taj je projekt dio jednog velikog investicijskog ciklusa vrijednog 6 mil. kuna kojim se planira zamjena većeg djela plinske mreže.

-Radi se o čak 20 kilometara mreže. Kompletno će se zamijeniti preostale čelične cijevi po Đurđevcu sa plastičnim cijevima. Očekivano smanjenje gubitaka je sa 7% na svega 3%. Jedan dio zamjene plinske mreže odradit će se u suradnji s Komunalijama, te će paralelno biti zamijenjene i cijevi na vodovodu tako da kroz korištenje iste trase znatno smanjujemo troškove iskopa- naglasio je Kolarić.

Radovi na rekonstrukciji plinske mreže počeli su sredinom ožujka, a do sada su završeni radovi u ulici Đure Basaričeka lijeva strana u dužini od 500 m, Kralja Tomislava u dužini od 1.600 m, Ljudevita Gaja u dužini od 600 m, Ivana Gorana Kovačića u dužini od 800 m, Mihovila Pavleka Miškine u dužini od 500 mi u Vinogradskoj ulici u dužini od 600 m.

Trenutno su u tijeku radovi na zamijeni cijevi u ulici Đure Basaričeka desna strana od broja 2 do 36 u dužini od 500 m.

U djelu ulice Stjepana Radića radovi bi trebali započeti početkom kolovoza, a obuhvatili bi desnu stranu od Trga Sv.Jurja do kućnog broja 110 u dužini od 1.100 m, te lijevu stranu od broja 55 do 117 u dužini od 600 m. Po završetku radova u navedenim ulicama pristupit će se sanaciji i uređenju površine.

Grad Đurđevac nastavlja financirati pripremu posteljice za kolni prilaz i rubnjake, svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi.

Za vrijeme radova na mreži vlasnike nekretnina će obići i djelatnici Grada Đurđevca kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru.