Počeli radovi na zamjeni dotrajalih plinskih cijevi u Međašnoj ulici, Peščenici i Š. Brauna


Ponedjeljak, 11. veljače 2019.

U Đurđevcu i dalje traju radovi na rekonstrukciji plinske i vodovodne mreže. Radovi su ovaj tjedan nastavljeni u Međašnoj ulici, u Šandora Brauna te Peščenici.

Radi se o projektu vrijednom 6 mil. kuna kojim će se promijeniti čak 20 kilometara mreže na području grada. Kompletno će se zamijeniti preostale čelične cijevi po Đurđevcu sa plastičnim cijevima. Očekuje se značajno smanjenje gubitaka plina. Jedan dio zamjene plinske mreže odrađuje se u suradnji s Komunalijama, te se paralelno mijenjaju  i cijevi na vodovodu tako da kroz korištenje iste trase znatno smanjujemo troškove iskopa- naglasio je direktor Komunalija- Plina Tomislav Kolarić.

Grada Đurđevac nastavlja financirati pripremu posteljice za kolni prilaz i rubnjake, svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi. Za vrijeme radova na mreži vlasnike nekretnina će obići i djelatnici Grada Đurđevca kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru.

-Obavještavamo građane kako bi znali planirati svoja sredstva de će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju pješačke staze, te radovi na zamjeni plinske mreže kako bi se na taj način omogućilo cjelovitije rješavanje pitanje komunalne opremljenosti grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.