Počeli upisi u Ljetnu školu: klinci će programirati i dizajnirati robote, a stečenim znanjem moći će napraviti svoje igračke


Subota, 1. kolovoza 2020.

U organizaciji Alternativnog autonomnog kluba kulture AK46 iz Đurđevca, od 24. kolovoza do 7. rujna održati će se Ljetna škola programiranja i robotike.

Škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta (upisnika u 1. razred osnovne škole), pa sve do završenog 4. razreda srednje škole (maturanti). Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati zanimanje učenika za tehničko-informatičko područje.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući  Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima te se mogu izvršiti putem stranice projekta:

Ljetna škola je prvi puta organizirana prije četiri godine, a školu je svake godine polazilo oko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu, dok su grupe vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

Grad Đurđevac je prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu te je projekt i ove godine podržao s 30.000 kuna.

Još 2016. godine ideja je odmah u startu bila prihvaćena i podržana od strane Grada, sponzora, profesora i roditelja, a završetkom projekta brojke i podaci svjedoče o njegovoj uspješnosti. Ipak, najveći rezultat su zadovoljna djeca i roditelji.

- Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja.