Počeli upisi u ljetnu školu programiranja i robotike


Srijeda, 18. srpnja 2018.

U organizaciji Alternativnog autonomnog kluba kulture (AK46) iz Đurđevca od 20. kolovoza do 2. rujna održati će se Ljetna škola programiranja i robotike.

Škola je namijenjena svima od predškolskog uzrasta (upisnika u 1. razred osnovne škole), pa sve do završenog 4. razreda srednje škole (maturanti). Glavna misao vodilja ovog projekta je povećati opće znanje iz računalnih, automatiziranih i robotskih sustava, a time i povećati upise učenika u tehničko - informatičko područje.

Upisi u školu su besplatni za sve učenike zahvaljujući  Gradu Đurđevcu i ostalim sponzorima, te se mogu izvršiti putem stranice projekta:

Ljetna škola je prvi puta organizirana prije dvije godine, a školu je svake godine polazilo preko 120 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu dok su grupe vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

- Na ovaj način nastojimo promijeniti način učenja, a ideja je da se rade cool projekti tako da djeca sama požele raditi i dizajnirati svoje igračke, a ne da ih gotove kupuju u dućanu. Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U 21. stoljeću, prema mnogima autorima, najveći dio radne snage će biti zamjenjiv, a zamijeniti će ga roboti, nemojmo dopustiti da djecu obrazujemo u strukama koja su zamjenjiva-  rekao je profesor Tomisalv Ostojić.