Održano 1. Kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu


Subota, 16. travnja 2016.

U organizaciji konjičkog kluba Đurđevački graničari, održana je utrka 1. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja dana grada. Utrka je održana pod pokroviteljstvom grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora te brojnih sponzora.

Ovo je prva ovakva utrka koja je održana u gradu Đurđevcu te je prva službena nacionalna utrka  na području naše županije. Značaj ove utrke je tim veći što se ovom utrkom otvara i deseta jubilarna sezona od kako se organiziraju natjecanja u daljinskom jahanju. Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza, a svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport.

Samo natjecanje održano je u dvije utrke, prva utrka na dužini staze od 84km (4 etape) te druga na dužini staze od 42km (2 etape). Početak utrke kao i cilj je bio na livadi iza utvrde Stari grad, gdje su natjecatelje ispratili i dočekali brojni gledatelji.

Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada, a pehare i prigodne poklone pobjednicima je uručio gradonačelnik Željko Lacković. Saša Franjić iz Konjičkog kluba Đurđevački graničari osvojio je treće mjesto u utrci od 84 kilometara. Gradonačelnik je čestitao svim natjecateljima i organizatorima na uspješnoj utrci te je sve pozvao da dođu opet u Đurđevac dogodine.

Rezultati utrke prema kategorijama:

JUNIORI – 42 kilometara

 1. mjesto Vohralik Mateja na konju Sokol
 2. mjesto Škrlec Martina na konju Whisper
 3. mjesto Kos Nela na konju Kaan

SENIORI – 42 kilometara

 1. mjesto Vohralik Vlado na konju 9Gidran-2Semsa
 2. mjesto Vohralik Mirela na konju 7Gidran-2Shefika
 3. mjesto Wirmsberger Olesja na konju Amurath Csillagtan

JUNIORI – 84 kilometara

 1. mjesto Družeta Nika na konju Shagya Hajnal
 2. mjesto Šelović Mia na konju Finesa
 3. mjesto Babić Ivan na konju Orion

SENIORI – 84 kilometara

 1. mjesto Špehar Petra na konju Chloe
 2. mjesto Samardžić Marin na konju Omega II
 3. mjesto Franjić Saša na konju Nina