Počelo rušenje zapuštenih i starih objekata na području Grada


Četvrtak, 14. srpnja 2016.

Grad Đurđevac ovaj je tjedan započeo s rušenjem starih, zapuštenih i opasnih objekata na području grada. Do sada je iskazan veliki interes vlasnika da sruše svoje stare i zapuštene objekte zbog mogućnost sufinanciranja čime im se znatno smanjuju troškovi rušenja. Sukladno Odluci o komunalnom redu Grad sufinancira  rušenje stambenih objekata upisanih u Registar zapuštenih stambenih objekata na području Grada s iznosom od 7.500 kuna.

Sredstva se odobravaju pod uvjetom da vlasnici objekat sruše u roku od 30 dana od izdavanja rješenja te da urede i ograde gradilište. Odobravanjem ovih sredstava cilj je potaknuti ljude da sruše stare objekte nepodobne za život, te da ograde svoju parcelu što je preduvjet. Najčešće su to opasne građevine u kojima najmanje pet godina nitko ne živi.

Također, osobe koje odluče graditi nove građevine na mjestima zapuštenih stambenih objekata iz registra zapuštenih stambenih objekata na području Grada Đurđevca u potpunosti se oslobađaju plaćanja komunalnog doprinosa.

Kroz ovu novu mjeru nastoji se uljepšati izgled grada i prigradskih naselja.