Počeo prvi školski dan za 73 prvašića


Ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Nakon ljetnog odmora za 697 učenika Osnovne škole Grgura Krlovčana Đurđevac započela je nova  školska godina.

Danas je bio poseban dan za čak 73 učenika prvog razreda koji su u pratnji roditelja došli prvi dan u školu. Za učenike prvog razreda u sportskoj dvorani priređen je svečani doček i prigodni program dobrodošlice koji su pripremili učenici petog razreda.

Ove godine je upisano 58 učenika u matičnu školu, četiri učenika u PŠ Budrovac, dva učenika u PŠ Mičetinac, jedan učenik u PŠ Čepelovac, četiri učenika PŠ Sirova Katalena i četiri učenika u PŠ Suha Katalena koji su danas po prvi puta sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.

Učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je istaknuo kako je prvi dan nastave velik i značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja stoga je svim prvašićima poželio mnogo novih prijateljstava i sreće u školovanju.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je kako Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje, pa tako trenutno u vrtiću traju radovi na modernizaciji kotlovnice i energetskoj obnovi zgrade vrtića, a uskoro se očekuje i potpis ugovora te početak radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Grgura Karlovčana i odjela za djecu s teškoćama u razvoju.

Svim prvašićima je poželio mnogo uspjeha u svladavanju školskog gradiva, te im je podijelio raznobojne pernice i lego slikovnice Legende o Picokima kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Početkom školske godine počela je i nova pedagoška godina, te su prilikom obilaska prvašića predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči obišli vrtićarce koji su zbog radova na zgradi vrtića privremeno smješteni u školi.

Osim što su veći vrtićarci pokazali izvrsno znanje u brojanju do deset, mališani su oduševljeni i što su se u školskim klupama našli i prije vremena jer sad kad su u školi više nisu mali.