Početkom drugog polugodišta svoja vrata otvorio i produženi boravak


Srijeda, 17. siječnja 2018.

S početkom drugog polugodišta u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana krenulo je i provođenja programa produženog boravka.

Polaznici su učenici prvih, drugih i trećih razreda, a produženi boravak organizira se neposredno nakon redovne nastave, u trajanju od 11,40 do 17,00 sati.

Potreba za ovakvim programom rada rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života, te će produženi boravak dobro doći obiteljima gdje oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka servis. Osim toga i sam proces učenja postaje zanimljiviji u kombinaciji s organiziranim slobodnim izvannastavnim aktivnostima. Na ovaj način dijete će nakon škole dobiti dva zdrava obroka, napisati zadaću i igrati se s vršnjacima pod vodstvom stručne osobe.

Tijekom školske godine učenici će s učiteljicom produženog boravaka biti uključeni u prigodne programe škole, lokalne zajednice i grada. Produženi boravak će omogućiti više zajedničkog, bezbrižnog i opuštenog druženja roditelja i djece u svojim domovima.

Učenici se mogu priključiti u svakom trenutku te se pozivaju svi roditelji koji žele uključiti svoje dijete u produženi boravak da se jave u školu.