Podravinoteka na Jeseni u Đurđevcu: predstavit će se čak 100 domaćih proizvoda koji nose oznaku Kvaliteta Podravine


Subota, 10. listopada 2020.

Grad Đurđevac i dalje nastavlja s provedbom projekta Podravinoteka preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

Ovaj mjesec održavaju se brojne jesenske manifestacije, a na Danima voća, Medvenom denu, Zlatnoj jeseni, izložbama i drugim događanjima već tradicionalno sudjeluju sve udruge i OPG-ovi s područja Grada Đurđevca, županije, ali i šire koji su već članovi Podravinoteke i njihovi proizvodi već nekoliko godina ponosno nose regionalnu oznaku Kvaliteta Podravine.

-Oznaka proizvođačima olakšava prodaju proizvoda na raznim sajmovima i tržnicama po cijeloj Hrvatskoj, a prvi puta su zajedno nastupili s oznakom Kavaliteta Podravine još 2016. godine. Podravinoteka je prezentirana na brojnim sajmovima diljem Hrvatske te na svim manifestacijama u Đurđevcu, a u budućnosti se planira osigurati moderan prostor Podravinoteke unutar zapadnog bedema koji će posjetiteljima utvrde Stari grad dnevno nuditi raskoš mirisa i okusa Podravine- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu enogastronomsku ponudu na jednom mjestu u smislu ponude i degustacije proizvoda. Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi naših vrijednih poljoprivrednika zasigurno zaslužuju zajedničku oznaku kvalitetu pod kojom će ih moći prepoznati kupci.

-Krenulo se s brendiranjem domaćih proizvoda, a naše je područje upravo prepoznatljivo po ukusnoj hrani, kvalitetnim vinima i manifestacijama. Oznaku Kvaliteta Podravine trenutno nosi 45 proizvođača i preko 100 proizvoda, a obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Povjerenstvo za dodjelu ove oznake već je ocijenilo stotinjak proizvoda i dodijelilo oznake, a ovom prilikom i dalje pozivamo zainteresirane OPG-ove i proizvođače da se prijave za dodjelu oznake.

Obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju možete naći u nastavku: