Podravinoteka i ove godine na Picokijadi- bogatstvo gastronomske, enološke i kulturne baštine


Petak, 7. lipnja 2019.

Đurđevac u vrijeme Picokijade nudi brojne događaje i manifestacije koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja, a i ove će godine biti  organizirana bogata enogastronomska ponuda na jednom mjestu – PODRAVINOTEKA.

U velikom šatoru i na oblikovanom trgu OPG-ova koji će se nalaziti upravo na Trgu sv. Jurja posjetitelji će moći degustirati i kupiti vrhunski domaći proizvodi i jela podravskih OPG-ova. Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi naših vrijednih poljoprivrednika.

Domaći proizođači zajednički nastupaju pod nazivom Podravinoteka koja je po prvi put prezentirana u Zagrebu na Adventu 2017. godine, te u Đurđevcu za vrijeme Picokijade i Dana voća.

Do sada se prijavilo 25 izlagača za sudjelovanje na Podravinoteci povodom Picokijade, a prijave se zaprimaju i dalje na mail grad@djurdjevac.hrili na broj tel. 048 811 052.

Prijaviti se mogu proizvođači proizvoda s područja Podravine, odnosno pravne i fizičke osobe koje imaju sjedište u Podravini i/ili koji svoju djelatnost obavljaju u Podravini.

– Podravinoteka je kao dućan podravskih proizvoda, sudjelujemo na raznima manifestacijama, i ove godine naši izlagači su bili na glavnom trgu u Zagrebu u sklopu Adventa. Podravinoteka je zapravo način kako doći do stola građana dalje od Podravine, širom Hrvatske. Mi želimo da ti mali proizvođači koji proizvode kod kuće prežive, želimo ih potaknuti na širenje proizvodnje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Grad je s provedbom ovog projekta krenuo još  2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Krenulo se s brendiranjem domaćih proizvoda, a naše je područje upravo prepoznatljivo po ukusnoj hrani, kvalitetnim vinima i manifestacijama. Na tragu toga kreirana je regionalna oznake  Kvaliteta Podravine, a koja obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Pozivamo Vas da posjetite Podravinoteku, bogatu ponudu enogastronomskog kutka i isprobate te otkrijete domaće proizvode zaista vrhunskog okusa.

Podravinoteku možete obići svakog dana u vrijeme trajanja Picokijade, od petka do nedjelje (29.-30.06.), u vremenu od 15,00 do 23,00 sata.