Podravinoteka na Adventu u Zagrebu: proizvodi s oznakom Kvaliteta Podravine na stolovima diljem Hrvatske


Utorak, 20. studenoga 2018.

I ove godine Podravinoteka sudjeluje na Adventu u Zagrebu. U sklopu Podravinoteke ove godine će 14 domaćih proizvođača prezentirati bogatstvo gastronomske, enološke i kulturne baštine cijele Podravine  na glavnom gradskom trgu u Zagrebu.

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak sa svim zainteresirani proizvođačima te je određen raspored izlagača i načini prezentacije proizvoda.

Tijekom 40 dana Adventa Zagrepčani, njihovi gosti i brojni turisti moći će degustirati i kupiti proizvode s oznakom Kvaliteta Podravine i uvjeriti se u kvalitetu izvornih, vrhunskih domaćih proizvoda proizvedenih u Podravini. Na izlagačkom štandu moći će se kupiti domaći podravski med i proizvodi od meda, kolači, voćna vina, vina, lješnjaci, proizvodi od aronije, sirevi, grah, češnjak i drugi proizvodi od domaćih sirovina provjerenog podrijetla.

Advent na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu počinje 28.11.2018. godine i traje sve do 07.01.2019. godine.

Grad Đurđevac je s provedbom ovog projekta krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Krenulo se s brendiranjem domaćih proizvoda, a na tragu toga kreirana je regionalna oznake  Kvaliteta Podravina. Svrha oznake je zaštita, očuvanje i promocija, s ciljem poticanja proizvodnje, podizanja kvalitete i što boljeg plasmana na tržištu. Ova oznaka obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda.

Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu eno-gastronomsku ponudu na jednom mjestu. Po prvi put prezentirana je upravo prošle godine u Zagrebu na Adventu, te se od tada prezentira na svim većim manifestacijama na području Grada.

– Podravinoteka je kao dućan podravskih proizvoda, štand pun domaćih delicija. To je način kako s domaćim podravskim proizvodima doći do stola građana širom Hrvatske. Mi želimo da ti mali proizvođači koji proizvode kod kuće prežive, želimo ih potaknuti na širenje proizvodnje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća napomenuo je kako se želi zahvaliti svima koji se bave poljoprivredom i koji u današnje vrijeme imaju snage proizvoditi u Hrvatskoj.