Podravinoteka na Danima voća: Grad Đurđevac održat će svečanu podjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi u iznosu 170 tis. kn


Petak, 16. listopada 2020.

Turistička zajednica grada Đurđevca, Grad Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija pozivaju vas na 22. Dane voća Koprivničko - križevačke županije, koji će se održati u subotu, 17. listopada  s početkom u 10:00 sati na Trgu sv. Jurja.

Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje. Uz veliki izbor raznih voćnih kultura i sorti te tradicionalnu promotivno-prodajnu izložbu posjetitelje i ove godine očekuje i bogat kulturno-umjetnički program te izbor najljepše uređenih izlagačkih prostora.

Na trgu će biti oko 55 izlagača, a na ovogodišnjim Danima voća predstavit će se i domaći proizvođači pod zajedničkim nazivom Podravinoteka.

Grad Đurđevac će ovom prilikom prezentirati svoj projekt Podravinoteke, te će se održati svečana podjela bespovratnih potpora u poljoprivredi Grada Đurđevca u 10,30 sati. Svečano će se dodijeliti potvrde o dodijeli potpora male vrijednosti u poljoprivredi našim OPG-ovima koji su tokom godine podnijeli zahtjev. Odobreno je 3o potpora ukupne vrijednosti oko 170.000,00 kuna.

Za dodjelu oznake Kvaliteta Podravine proizvođači će se moći prijaviti i na Danima voća gdje će svima biti podijeljeni obrasci za pristupanje.

U kulturno- umjetničkom programu nastupit će Dječji vrtić Maslačak, KUD Petar Preradović, ŽSV Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk, a i ove će godine posjetitelji moći uživati u prigodnoj gastro ponudi voćnih slastica, rakije i gableca.