Podravinoteka predstavljena u Zagrebu


Četvrtak, 2. studenoga 2017.

Ovaj tjedan je delegacija Grada Đurđevca te delegacija predstavnika proizvođača domaćih prehrambenih proizvoda, rukotvorina i suvenira posjetile Grad Zagreb te su tom prilikom predstavile bogatstvo gastronomske, enološke i kulturne baštine Podravine gradonačelniku Grada Zagreba, gospodinu Milanu Bandiću te njegovim suradnicima.

Tema sastanka je bila razmatranje mogućnosti prezentiranja i prodaje proizvoda s područja Podravine na tržištu grada Zagreba pod zajedničkim nazivom Podravinoteka u Zagrebu.

Saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković prezentirao je bogatstvo i kvalitetu proizvoda Podravine te namjeru da se navedeni proizvodi predstave tržištu našeg glavnog grada.

Gospođa Anđela Lenhard Antolin iz Udruge žena Grada Đurđevca prezentirala je bogatu nematerijalnu kulturnu baštinu grada Đurđevca – svetojansku zlevanku i pogaču z oreji te je pozvala gradonačelnika Bandića da dođe kušati sve spomenute proizvode u Đurđevac. Silvija Lukačin, voditeljica Klastera pčelara prezentirala je Klaster u brojkama te projekt Podravinoteka kojim se želi proizvode s zajedničkom regionalnom oznakom kvalitete Podravska kvaliteta ponuditi kupcima u većim gradovima, a Pčelarsku udrugu Bagrem i medene proizvode predstavio je Josip Pintar.

Ideja o podravskim proizvodima i njihovom zajedničkom predstavljanju u Zagrebu pod nazivom Podravinoteka je oduševila gradonačelnika Bandića pa će ih tako brojni Zagrepčani već ovu zimu moći kušati i kupiti.

Sastanak je završen s obećanjima o posjeti gospodina Bandića Đurđevcu i to u što skorije vrijeme.

Foto: Grad Zagreb