Podravinoteka prezentirana na Adventu u Zagrebu: proizvodi s oznakom Kvaliteta Podravine našli se na stolovima diljem Hrvatske


Utorak, 8. siječnja 2019.

Odličnim rezultatima i promocijom Kvalitete Podravine završio je i ovogodišnji Advent u Zagrebu.

U organizaciji Grada Đurđevca u kućici Podravinoteke na glavnom gradskom trgu u Zagrebu 20-tak domaćih proizvođača prezentiralo je bogatstvo gastronomske, enološke i kulturne baštine cijele Podravine.

Tijekom 40 dana Adventa Zagrepčani, njihovi gosti i brojni turisti mogli su degustirati i kupiti proizvode s oznakom Kvaliteta Podravine i uvjeriti se u kvalitetu izvornih, vrhunskih domaćih proizvoda proizvedenih u Podravini. Na izlagačkom štandu moglo se  kupiti domaći podravski med i proizvodi od meda, kolači, voćna vina, vina, lješnjaci, proizvodi od aronije, sirevi, grah, češnjak i drugi proizvodi od domaćih sirovina provjerenog podrijetla.

Na zajedničkom izlagačkom prostoru svoje proizvode su prezentirali i prodavali proizvođači s područja Podravine, svi nosioci znaka Kvaliteta Podravine. Podsjećamo da je oznaka namijenjena označavanju, isticanju i promociji najkvalitetnijih proizvoda. Svrha oznake je zaštita, očuvanje i promocija, s ciljem poticanja proizvodnje, podizanja kvalitete i što boljeg plasmana na tržištu. Ova oznaka obuhvaća proizvođače od Ludbrega do Pitomače koji proizvode razne vrste proizvoda, a cilj je potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. 

Proizvođači su i ove godine bili zadovoljni ostvarenom prodajom, ali i velikom promocijom svojih proizvoda te su neki već najavili svoje sudjelovanje i na sljedećem Adventu u Zagrebu.

Pozivamo proizvođače da se i dalje javljaju, a za dodjelu Oznake mogu se prijaviti proizvodi iz slijedećih kategorija proizvoda: vino i voćna vina, rakije i likeri, med i pčelinji proizvodi, svježe voće i povrće, prerađevine od voća i povrća, mlijeko i mliječni proizvodi, meso i mesne prerađevine, kolači, proizvodi od (industrijske) konoplje, žitarice i proizvodi od žitarica.