Poduzetnički inkubator nastavlja pružati podršku poduzetnicima


Utorak, 11. svibnja 2021.

Poduzetnički inkubator u Đurđevcu, projekt koji je Stari grad d.o.o u partnerstvu s Gradom Đurđevcom prijavio na natječaj za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj još davne 2016. godine. Uspješno odrađena prijava projekta rezultirala je izgradnjom reprezentativnog objekta u samom središtu grada, opremljenog svom potrebnom infrastrukturom potrebnom poduzetnicima početnicima te onim već iskusnijim poduzetnicima i poduzetničkim potpornim institucijama. Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Đurđevac i smještaj  stanara u isti, nastavak je mjera iz Programa poticanja poduzetništva kojim Grad nastoji potaknuti što više poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Ovo je još jedan europski projekt u Gradu koji je u gotovo godinu dana od otvaranja, ostvario značajnu poduzetničku aktivnost te je ispunio planirane projekte pokazatelje koji su uvjet za pravdanje dobivenih sredstava iz EU fondova. Tako su u Inkubatoru smještena 2 poduzetničke potporne institucije, 3 poduzetnika koji djeluju duže od 3 godine i 6 poduzetnika koji posluju kraće od 3 godine, a svi oni zapošljavaju 44 osobe.

-Projekt Poduzetničkog Inkubatora vrijedan je 11 milijuna kuna, a poduzetnicima pruža mogućnost i potporu u razvoju postojećih i novih poduzetničkih ideja čime se osigurava razvoj lokalne zajednice i ostanak mladih u ovom kraju. Provedbom ovakvih projekata u našem gradu promiče se pozitivno poduzetničko okruženje gdje se mladim poduzetnicima koji koriste novoizgrađenu infrastrukturu uz razne usluge i mjere olakšava izlaz na poslovno tržište te razvoj samog poduzeća npr. kroz mjere sufinanciranja troškova najma, tehničko-tehnološki odjel s opremom za korištenje, ali i razne mjere potpore u poduzetništvu u suradnji sa Gradom Đurđevcom kroz koje poduzetnici mogu ostvariti pozitivan učinak na svoje poslovanje - rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči.