Pogača z oreji ponovo prezentirana na HTV-u


Utorak, 25. rujna 2018.

U emisiji Kod nas doma na programu HTV-a, u sklopu rubrike Fino&Jeftino, koju tradicionalno i uspješno vodi Šime Sušić, geograf i kuhar, pobjednik prvog hrvatskog Masterchefa, jučer je predstavljena đurđevačka pogača z oreji, kao zaštićeno kulturno dobro Grada Đurđevca i Đurđevačke Podravine.

O orasima kao važnom sastojku pogače, koji se mogu izvrsno uklopiti (nakon prve proljetne zelene  berbe) u orahovac, govorila je Anđela Lenhard Antolin, dok je čitav postupak pripreme pogače z oreji pokazala Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca.

Prilog je sniman ispred Staroga grada i u atriju utvrde, a zahvaljujući Šimi Sušiću, voditelju ove gastro-rubrike u poslijepodnevnoj emisiji HTV-a, koji odabrane destinacije obilazi biciklom,  TV gledatelji su mogli vidjeti i đurđevačku Starogradsku ulicu, te dobar dio prostora oko Staroga grada, pa je to bila i mala zgodna turistička priča o posebnoj gastro-ponudi Grada Đurđevca.

Velik interes za pogačo z oreji pokazali su bili i brojni gosti iz Mađarske i RH, koji su se za vrijeme snimanja zatekli u atriju Staroga grada, pa je za očekivati da će ona uskoro biti u stalnoj ponudi tamošnjeg restorana i pivnice.