OBAVIJEST GRAĐANIMA: uvedene pojačane preventivne mjere opreza na području grada Đurđevca


Ponedjeljak, 16. ožujka 2020.

Grad Đurđevac je poduzeo sve mjere u zaštiti protiv koronavirusa i postupa temeljem naputaka Stožera civilne zaštite kao i mjera koje je objavila Vlada RH.

Tako je na dva tjedna obustavljena nastava u Osnovnoj školi Đurđevac te rad Dječjeg vrtića Maslačak. U školama i vrtiću je organizirano dežurstvo te prihvat djece koju roditelji ne mogu samu ostaviti kod kuće.

-Nema mjesta za paniku, a sve ustanove i službe Grada Đurđevca su spremne na nastalu situaciju. Otkazali smo sva javna okupljanja, sportska događanja u svim dvoranama te društvenim domovima za sve vrste okupljanja. Odgođeni su i upisi budućih prvašića. Što se tiče rada Gradske uprave, neće biti organiziranih sastanaka, skupova te ovom prilikom molim građane da ne dolaze u Gradsku upravu ukoliko nije hitno. Gradska uprava radi redovno, a sve informacije građani mogu dobiti telefonski na broj tel. 048 811 052 ili putem mail-a na grad@djurdjevac.hr. Ako netko treba podnesti zahtjev preporuka je građanima da to učine putem mail-a – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Gradska uprava u narednom razdoblju neće izdavati dozvole za javna okupljanja, korištenje javne površine i štandova te se neće produljivati radno vrijeme ugostiteljskim objektima.

Sve informacije, upute, protokoli i smjernice te aktualnosti vezane za korona virus mogu se pronaći i na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  Ministarstva zdravstvaRavnateljstva civilne zaštite te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U nastavku teksta je obavijest o odgodi upisa djece u prvi razred: