Pokloni za Uskrs razveselili djecu, članove Maloga princa i najpotrebitije građane, djelatnicima isplaćene uskrsnice


Petak, 19. travnja 2019.

Grad Đurđevac je odlučio i ove godine poklon paketima uljepšati uskrsne blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni, šunka, jaja, kruh, kolači i jabuke podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca i štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Danas su zaposlenici Grada, gradskih ustanova i tvrtki počeli s tradicionalnim dijeljenjem poklon paketa, a gradonačelnik Hrvoje Janči posjetio je štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Pintarić te štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Prelec-Kralj.

Gradonačelnik je posjetio i članove Udruge Mali princ te Odjele za djecu s teškoćama u razvoju gdje su ga djeca dočekala uz pjesmu i ples. Svima je uručio prigodne poklon pakete i zaželio sretne i blagoslovljene blagdane. Kako su članovi Maloga Princa iskazali želju za posjetu utvrdi Stari grad organizirao im je posjetu životinjama u Hrvatskoj sahari.

Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu, te je cilj potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima. U narednim danima biti će podijeljeni i preostali pokloni.

Grad Đurđevc je povodom uskrsnih blagdana svojim djelatnicima isplatio i uskrsnice u visini 1000 kuna, a uskrsnice u istoj visini su dobili i zaposlenici javnih ustanova i komunalnih tvrtki, dok su uskrsnice od 500 kuna u naravi dobile gerontodomaćice, osobe zaposlene preko javnih radova i osobe na stručnom osposobljavanju.