Pokloni za Božić razveselili djecu, članove Udruge Mali princ i najpotrebitije građane


Subota, 21. prosinca 2019.

Zaposlenici gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki poklon paketima uljepšali su božićne i novogodišnje blagdane svojim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni (purica, mlinci, jabuke, jaja te slatkiši za djecu) podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca, štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, Udruzi Mali princ i Odjelima za djecu s teškoćama u razvoju.

Još prošli tjedan krenula je podjela poklon paketa, a gradonačelnik Hrvoje Janči posjetio je štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Pintarić te štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Prelec-Kralj.

Gradonačelnik je posjetio i članove Udruge Mali princ te Odjele za djecu s teškoćama u razvoju gdje su ga djeca dočekala uz pjesmu i ples. Svima je uručio prigodne poklon pakete i zaželio sretne i blagoslovljene blagdane. Kako su članovi Maloga princa iskazali želju za posjetu utvrdi Stari grad organizirao im je posjetu životinjama u Hrvatskoj sahari.

Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu, te je cilj potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima. U narednim danima biti će podijeljeni i preostali pokloni.