Pokloni za Uskrs razveselili najpotrebitije


Utorak, 27. ožujka 2018.

Grad Đurđevac je odlučio i ove godine poklon paketima uljepšati uskrsne blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni, šunka, jaja, kruh, kolači i jabuke podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca i štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Danas su zaposlenici Grada, gradskih ustanova i tvrtki počeli s tradicionalnim dijeljenjem poklon paketa, a predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković posjetio je članove Udruge Mali princ koji su ga dočekali uz pjesmu i ples.

Svim članovima je uručio prigodne poklon pakete i zaželio sretne i blagoslovljene blagdane. Kako su članovi iskazali želju za posjetu utvrdi Stari grad organizirao im je druženje u Muzeju uz igru traženja pisanica i posjetu Interpretacijskom centru Picokijade, a nakon druženja osvježenje u Restoranu o pivnici Stari grad.

Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu, te je cilj potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima. U narednim danima biti će podijeljeni i preostali pokloni.