Pokloni za Uskrs razveselili udomljenu djecu, najpotrebitije građane, a posebno starije osobe koje žive same


Petak, 10. travnja 2020.

Grad Đurđevac je i ove godine poklon paketima uljepšao nadolazeće uskrsne blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni, šunka, jaja, kruh, kolači, čokolade, keksi i jabuke podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca i štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Danas su zaposlenici Grada, komunalnih tvrtki te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe počeli s tradicionalnim dijeljenjem poklon paketa.

S obzirom na trenutnu situaciju i propisne mjere radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom djelatnici su nosili maske i rukavice, te nisu ulazili u domove građana već su pakete dostavili u vrećicama koje su ostavili ispred ulaznih vrata.

Uskrsni pokloni su ove godine ipak najviše razveselili one najstarije jer su našim starijim, bolesnim i teže pokretnim građanima koji spadaju u rizičnu skupinu omogućili da ostanu doma i izbjegnu gužvu u trgovinama te da sačuvaju svoje zdravlje.

Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad Đurđevac, komunalne tvrtke i ustanove ukazali su na svoju društveno-socijalnu ulogu, a cilj ove akcije je potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima.