Uklanja se ruševna zgrada kolodvora u Sirovoj Kataleni: nastavak suradnje Grada Đurđevca s HŽ-om


Četvrtak, 18. srpnja 2019.

Grad Đurđevac već nekoliko godina u suradnji s HŽ Infrastrukturom i Mjesnom odborom Sirova Katalena radi na rješavanju dugogodišnjeg problema mještana Sirove Katalene, a koji je vezan uz dotrajalu zgradu kolodvora u Sirovoj Kataleni koji predstavlja opasnost za putnike.

Grad Đurđevac i Mjesni odbor uputili su i ove godine nekoliko dopisa HŽ-u kako bi se riješio ovaj problem te je zahvaljujući dobroj suradnji s HŽ Infrastrukturom pokrenut je postupak uklanjanja zgrade. Obavljen je očevid na licu mjesta te je komunalni i građevinski redar Grada Đurđevca  nakon obavljenog očevida izdao HŽ Infrastrukturi rješenje kojim se nalaže obvezno rušenje opasne zgrade.

Pripremni radovi na izgradnji novog perona u Sirovoj Kataleni već su krenuli, očišćen je okoliš oko zgrade kolodvora i u roku mjesec dana će se srušiti zgrada koja je opasna za prolaznike i putnike koji na stanici čekaju vlak.

Gradonačelnik Hrvoje Janči tijekom očevida predstavnicima HŽ-a predložio je da se odmah nakon rušenja zgrade kolodvora, uredi okoliš te se na istom mjestu sagradi moderna nadstrešnica sa klupama, a prijedlog je odmah prihvaćen.