Polja lavande uljepšat će ulaz u Đurđevac


Četvrtak, 13. srpnja 2017.

Nakon što je uređena javna površina između državne ceste D2 i željezničke pruge odnosno površina između nadvožnjaka i zapadnog ulaza u Đurđevac počela je sadnja lavande.

S obzirom da taj prostor nije u vlasništvu Grada dogovoreno je s HŽ infrastrukturom i Hrvatskim cestama da ga se uredi jer je do sada bio zapušten. Na tom prostoru se trenutno sadi oko 1.200 sadnica lavande koje su uzgojene u đurđevačkom rasadniku, a koje će izgledati puno ljepše nego korov koji je do sada rastao na tom prostoru.

Gradonačelnik Hrvoje Janči je istaknuo kako se radi o sadnicama koje tek trebaju procvjetati, te da lavanda već uljepšava centar Đurđevca gdje se pokazala zahvalnom i otpornom na sve vremenske uvjete. - Oko nje ne raste trava i ne iziskuje posebno održavanje. Želja nam je posaditi još veće količine lavande na svim ulazima u grad, a od kada imamo rasadnik cijeli grad uređujemo sa cvijećem i biljkama iz njega – rekao je gradonačelnik.

Osim što je poznata po svojim ljekovitim svojstvima i mirisu, bitno će doprinijeti bioraznolikosti, te će značajno uljepšati ulaz u grad i ostaviti će dojam lijepo uređenog mjesta na sve prolaznike i goste koji posjete grad Đurđevac.