Poljoprivredni redar upozorava građane na dužnost uređivanja zapuštenih površina


Četvrtak, 5. rujna 2019.

Podsjećamo sve vlasnike poljoprivrednih površina na području Grada Đurđevca s obzirom da traje vegetativna sezona, da su dužni redovito održavati poljoprivredne površine, vrtove, oranice, livade, pašnjake, voćnjake i vinograde te provoditi minimalnu razinu obrade i održavanja poljoprivrednog zemljišta na način da se spriječi zakorovljenost i obrastanje višegodišnjim raslinjem.

Poljoprivredni redar redovno obilazi teren i dokumentira sve zapuštene parcele, a dužnost svi vlasnika nekretnina je da uređuju i održavaju svoje površine, te ih drže pod kulturom koja je prijavljena. Ukoliko vlasnik ne uredi površinu u zadanom roku i ne odazove se na poziv slijedi novčana kazna. Stoga pozivamo vlasnike takvih zemljišta da ista urede kako bi izbjegli pokretanje službenog postupka.

Do sada je najviše pritužbi podneseno radi zapuštenih poljoprivrednih oranica, no problem predstavljaju i obrasle livade u samom centru grada.

Još jednom pozivamo građane da prijave neodržavanje susjednih površina radi sprečavanja zakorovljenosti, te nastanka i širenja bolesti i nametnika.

Slučajeve zapuštenih parcela i podatke o vlasnicima istih građani mogu prijaviti na mail: poljoprivredni.redar@djurdjevac.hr , osobnim dolaskom u Grad ili mogu podnijeti pismeni zahtjev za rješavanjem problema.

Foto: Glas Podravine i Prigorja