Pomoćne radnice u kući nastavljaju sa svojim radom


Četvrtak, 22. rujna 2016.

Grad je preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u travnju zaposlio devet žena preko Programa pomoć i njega starijim korisnicima socijalne pomoći i starijim osobama u njihovim domaćinstvima kroz mjeru javni radovi – pomoć zajednici. Ovom prilikom obavještavaju se svi korisnici pomoći u kući da će djelatnicama biti produženi ugovori na još dva mjeseca tj. do 30. studenog.

Djelatnice programa javnih radova zadužene su za organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene potrebama starijih osoba, a djelatnice ih tijekom svog rada redovito obilaze i pomažu im u kućanskim poslovima. Trenutno obilaze oko 65 redovnih korisnika te 10 osoba kojima je povremeno potrebna pomoć.

Program je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a od samoga početka program je bio odlično prihvaćen od korisnika pomoći u kući, ali i od samih djelatnica, te je donesena odluka o produženju trajanja programa sa šest na osam mjeseci.