Pomoćne radnice u kući tjedno obilaze 75 korisnika


Srijeda, 11. svibnja 2016.

Grad je preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u travnju zaposlio devet žena preko Programa pomoć i njega starijim korisnicima socijalne pomoći i starijim osobama u njihovim domaćinstvima kroz mjeru javni radovi – pomoć zajednici. Program je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a predviđeno trajanje programa je šest mjeseci.

Djelatnice programa javnih radova zadužene su za organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava. Usluge su prilagođene potrebama starijih osoba, a djelatnice ih tijekom svog rada redovito obilaze i pomažu im u kućanskim poslovima. Trenutno obilaze oko 65 redovnih korisnika te 10 osoba kojima je povremeno potrebna pomoć.

Ovom prilikom pozivamo sve ljude starije životne dobi koji smatraju da im je potrebna pomoć i one koji poznaju takve ljude da se jave u Gradsku upravu kako bi im se organizirao tjedni obilazak i pomoć oko poslova u kući. Za uključivanje u program obilazaka možete se prijaviti na broj telefona 048/811-052 ili osobno doći u Grad.