Postavljena umjetna trava na ŠRC-u: od ovog tjedna treninzi i službene utakmice na novom travnjaku


Subota, 30. ožujka 2019.

Na ŠRC-u u Đurđevcu završili su radovi postavljanja umjetne trave. Gradonačelnik Hrvoje Janči nije krio zadovoljstvo budući da je i sam godinama igrao nogomet.

– Riječ je o završetku najvećeg sportskog projekta u mandatu i 150 djece iz Škole nogometa odradilo je prve treninge i održat će se prve službene utakmice. Ovo sportsko zdanje u Đurđevcu može biti na ponos svim sportašima i veliko otvorenje će biti za Dan grada kada ćemo imati Sportske igre mladih i veliku promociju sporta, sportskih natjecanja. Svi građani Đurđevca sa zanimanjem pratili su izgradnju stadiona i svima će nam on biti na ponos – zaključio je gradonačelnik Janči.

Mladi nogometaši đurđevačkog Graničara sigurno će pamtit ovaj tjedan. Naime, održali su prve treninge Škole nogometa grada Đurđevca na novom terenu, a pripreme i presvlačenje za trening obavili su u novim, potpuno opremljenim svlačionicama na ŠRC-u Vlado Leščan Duspe u Đurđevcu.

-Veliko svečano otvorenje predviđamo za dan grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Mladi nogometaši su zadovoljni svojim novim prostorijama, a to je s novinarima podijelio Luka Horvat i njegova dva prijatelja. – Nove prostorije su super, sve su dobro napravili. Imamo svoje ormare, kvačice, tuševe, sjajno je. Već smo si odabrali svoja mjesta u svlačionicama. Sad budemo bolje igrali dok imamo ovak lijepe uvjete i budemo najjači – rekli su dečki.

Osim namjene za sportske rekreativce projekt ŠRC-a biti će korišten i kao turistička ponuda za pripreme sportaša, jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje.

Đurđevac je ovim projektom osigurao kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce.