Postavljene nove uzdignute plohe sa označenim pješačkim prijelazima: usporavanje prometa kod ŠRC-a i kod škole


Subota, 12. listopada 2019.

Završeni su radovi na postavljanju uzdignutih ploha, tzv. ležećih policajaca s integriranim pješačkim prijelazima u Ulici Antuna Radića kod ŠRC-a i u Basaričekovoj ulici kod Osnovne škole Đurđevac.

Podsjećamo kako su do kod škole bili postavljeni niski ležeći policajci koju su uklonjeni te su postavljeni novi sa iscrtanim pješačkim prijelazom. Ležeći policajci služit će smirivanju prometa i povećanju sigurnosti pješaka, prvenstveno djece te ostalih sudionika u prometu.

I uzdignute plohe kod ŠRC-a izvedene su u suradnji sa ŽUC-om koji paralelno na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića sudjeluje u izgradnji novog kružnog toka, a obnovljen je i dotrajali cestovni most preko kanala Čivićevac.

-Još smo prošle godine ozbiljno krenuli s aktivnostima i projektima u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na gradskom području gdje dnevno prolazi velik broj pješaka. Već smo održali nekoliko sastanka te gdje smo dali prijedloge radova za slijedeću godinu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.