Potpisan sporazum za nastavak provođenja programa pomoći u kući starijim osobama


Četvrtak, 8. veljače 2018.

Danas u prostorijama Županijske uprave gradonačelnik Hrvoje Janči potpisao je sporazum vezan uz nastavak provođenja programa pomoći u kući starijim osobama u 2018. godini.

Program pomoći u kući starijim osobama na ovom području provodi se već desetu godinu, te je županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave na učinkovit način osigurala mrežu pomoći starijim osobama u njihovim kućanstvima.

Osim obavljanja kućanskih poslova i higijene, ono što je najvažnije je upravo socijalni kontakt i socijalna uključenost, što je i najveća kvaliteta ovog programa, a to je vidljivo i iz evaluacijskih istraživanja te kroz povratne informacije samih korisnika- istaknula je predsjednica Čadavec.

Gradonačelnik Janči je istaknuo važnost suradnje Županije, ustanova i jedinica lokalne samouprave na projektima koji doprinose boljitku lokalne zajednice i poboljšanju kvalitete života.

Program se realizira na način da na području Grada Đurđevca djeluju jedna gerontodomaćica i pomoćni radnik, čije bruto plaće kao i materijalne troškove dijele Grad Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija i snose ih svaki u polovini, a trenutno se brinu o 25 korisnika.

Grad Đurđevac je u rujnu prošle godine poslao prijavu na poziv Ministarstva rada i mirovinskog sustava za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU za projekt pod nazivom Zaželi – program zapošljavanja žena kojim je planirano zapošljavanje 15 žena koje bi brinule o stotinjak korisnika s područja Grada Đurđevca- rekao je gradonačelnik, te se ovom prilikom zahvalio i Klubu Mariška na dosadašnjoj suradnji.