Potpisan ugovor: bivša zgrada policije u Đurđevcu uskoro će dobit novi izgled


Utorak, 2. travnja 2019.

Nakon što je Grad Đurđevac za projekt energetske obnove zgrade policije na adresi Stjepana Radića 6, dobio pozitivnu odluku o financiranju ovaj tjedan potpisan je i Ugovor o financiranju s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vrijednost projekta je nešto više od 7 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao 2,3 mil. kuna sufinanciranja preko poziva za energetsku obnovu javnih objekata dok je ostali dio planiran u proračunu Grada. Zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a upravo uz nju se trenutno gradi moderna futuristička zgrada poduzetničkog inkubatora. Zgrada je trenutno neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

Osnovni cilj projekta je ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti te smanjenje potrošnje energije. Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije preko 50%.

-Nakon vrtića, škola, poduzetnika i sportaša na red su došli i djelatnici Gradske uprave te ostalih javnih službi koje se trenutno nalaze u zgradi na adresi Stjepana Radića 1. Ulaganjem u energetsku obnovu osigurat će se ugodan i kvalitetniji prostor za rad svih djelatnika koji će se po završetku projekta preseliti u zgradu policije kako bi mogli krenuti sa projektom uređenja sadašnje zgrade Gradske uprave. Zgrada policije će biti uređena u stilu našega inkubatora koji je već u izgradnji, a zajedno bi trebale doprinjeti modernijem izgledu grada - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Uskoro se očekuje raspisivanje javne nabave kako bi se dobio izvođač radova, te javne nabave za stručni nadzor.