Potpisan ugovor za izgradnju prve zgrade na Radničkoj cesti


Četvrtak, 8. veljače 2018.

Jučer je u prostorima Muzeja Grada Đurđevca održano svečano potpisivanje ugovora za izgradnju višestambene zgrade u Radničkoj ulici u Đurđevcu.

Ugovor je potpisan između Grada Đurđevca i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina, a potpisivanju su nazočili gradonačelnk Hrvoje Janči, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj, te državna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Dunja Magaš.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.

– Ovo je još jedan korak za ostvarenje krajnjeg cilja ostanka ljudi u našem kraju. Grad je osigurao zemljište i suradnju s Agencijom i Ministarstvom. Cijenu će pokazati nabavna situacija, vjerujemo da će biti prihvatljiva za sugrađane i ne sumnjamo da ćemo brzo popuniti zgradu. Osim ove, imamo još prostora za dvije ovakve zgrade i ja se nadam da je ovaj današnji događaj zapravo jedan od potpisa ugovora u nizu i da ćemo uskoro imati tri zgrade koje ćemo napuniti mladim obiteljima koje će ostati živjeti i raditi u našem kraju – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Potpisana su dva dokumenta, jedno je predugovor u kojem se nalazi sva tehnička i ostala dokumentacija, a drugi dokument ugovor o prijenosu vlasništva, kojim Grad privremeno daje zemljište u vlasništvo APN-u.

Direktor APN-a Slavko Čukelj obznanio je kako je ovim raspisan javni natječaj za izvođača radova, te se nada kako izvođač neće biti skup, a s druge strane, da će biti kvalitetan.

Stanovi su prvenstveno napravljeni za deficitarna zanimanja, na što se je nadovezao gradonačelnik Janči kazavši kako u Đurđevcu postoji problem liječnika na čijem se rješavanju radi. Osim toga, Magaš je navela kako je država dala preko milijardu kuna u ovakve projekte- rekla je državna tajnica Dunja Magaš.

Od trenutka kada se dobije izvođač, predviđa se da će biti potrebno godinu dana da se stanovi završe.

Zainteresirani za kupnju stanova mogu se i dalje javljati, a sve informacije o kupnji stana mogu dobiti na broj 811-052 ili na mail adresi grad@djurdjevac.hr.