Povećana sigurnost u prometu: sanirana nastala oštećenja na cesti u Čepelovcu


Srijeda, 30. siječnja 2019.

U prigradskom naselju Čepelovac pri završetku su radovi na sanaciji oštećenja ceste na izlazu iz Planinske ulice u predjelu Žlebi.

Na temelju dugogodišnjih prijedloga mještana i Mjesnog odbora Čepelovac Grad Đurđevac je proveo je postupak nabave te je sanirao udarne rupe koje su nastale zbog teretnog prometa na cesti koja spaja Čepelovac sa Sirovom Katalenom.

Navedenu dionicu obišao je gradonačelnik Hrvoje Janči, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud i predsjednik Mjesnog odbora Slavko Horvat.

-Grad je za ove radove osigurao oko 90.000,00 kuna. Nastala oštećenja ugrožavala su sigurnost u prometu i za vozila, ali i za pješake. Ovime smo riješili još jedan prometni problem na našem području. Nedavno je završeno i asfaltiranje vinogradarsko biciklističke ceste duge oko 10 kilometara koja sad spaja prigradska naselja Čepelovac i Mičetinac, a ove je godine i izgrađen novi cestovno- pješački most u Bunarskoj ulici- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Zadovoljni smo sa suradnjom koju imamo s Gradom. Osim što surađujemo na pitanjima vezanima uz povećanje sigurnosti u prometu svakodnevno se bavimo i manjim komunalnim problemima. Također jedna od bitnijih mjera za uređenje naselja je i sufinanciranje rušenja starih kuća i uređenja ograda čime se pomalo mijenja izgled našeg naselja. Slijedeće u planu je uređenje nogometnog igrališta kako bi ponovno pokrenuli rad našeg nogometnog kluba- rekao je predsjednik mjesnog odbora Slavko Horvat.