Povećanje sigurnosti na prometnicama: uzdignute plohe će zasigurno usporiti promet


Utorak, 16. listopada 2018.

Nakon što je gradonačelnik Hrvoje Janči proteklog tjedna uputio službeni dopis predstavnicima Županijske uprave za ceste i Policijske postaje Đurđevac u kojem apelira na hitno rješavanje prometne sigurnosti na području Grada, u Gradskoj upravi održan je sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić, načelnik PP Đurđevac Marijan Slaviček, djelatnik PP Đurđevac Marijan Domović, te pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i kmunalne djelatnosti Dejan Đud.

Podsjetimo prometna nezgoda koja se dogodila, 8. listopada u Ulici Antuna Radića, a u kojoj je sudjelovalo više vozila i osoba mogla je imati i tragične posljedice ne samo za učesnike nego i za brojne roditelje i djecu koja koriste parkirna mjesta uz ŠRC prilikom dolaska na sportske aktivnosti.

Grad je u više navrata do sada ukazivao Policijskoj postaji Đurđevac na problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih učesnika u prometu, te je traženo i od Županijske uprave za ceste postavljanje ležećih policajaca upravo na dijelu Ulici Antuna Radića koja prolazi uz ŠRC.

Obzirom da poduzete mjere nisu postigle očekivane rezultate održan je sastanak radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja naročito na područjima s povećanim brojem djece i pješaka, te prometno frekventnim dijelovima grada.

Na sastanku su se svi složili da je nužno i prioritetno riješiti prometnu situaciju u ulici Antuna Radića.

-Najvjerojatnije će se postaviti uzdignute plohe na kojima su zebre, nešto kao širi ležeći policajci koje će zasigurno usporiti promet na mjestima gdje imamo veliku frekvenciju djece, a to je kod ŠRC-a gdje brojni mališani dolaze na treninge i utakmice, te kod dolaska i odlaska djece iz škole. Pristupilo se hitnom rješavanju toga problema, imamo dobru suradnju i od strane policije i ŽUC-a, te očekujem da će uskoro biti riješeno pitanje prometne sigurnosti na području grada. Oformit će se radna skupina koja će napraviti prometni elaborat koji je nužan za postavljanje takvih prepreka, a nakon čega će se krenuti u raspisivanje nabave i postave takvih barijera- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ujedno je naloženo nadležnom upravnom odjelu da se izradi nova odluka o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.