Povećanje sigurnosti pješaka: krenula izgradnja pješačkog mosta preko kanala Čivićevac


Utorak, 5. studenoga 2019.

Paralelno uz radove na izgradnji kružnog toka na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića krenuli su i radovi na izgradnji pješačkog mosta uz postojeći cestovni most preko kanala Čivićevac.

Trenutno se radi na proširenju ceste s obje strane na postojećem mostu te se postavlja nosiva konstrukcija za pješački most.

Gradonačelnik Hrvoje Janči naglasio je kako je cilj grada povećati sigurnost svih sudionika u prometu kroz nova prometna rješenja. 

- Ozbiljno smo shvatili problem prometne sigurnosti, stoga smo još prošle godine krenuli s aktivnostima i projektima u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na nekoliko kritičnih raskrižja. Postavljene su i nove uzdignute plohe sa pješačkim prijelazima kod škole i kod ŠRC-a, a nakon što je obnovljen postojeći cestovni most, krenuli su i radovi na izgradnji pješačkog mosta koji će doprinijeti većoj sigurnosti pješaka koji su do sada morali prolaziti uskom stazom po starom mostu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako je izuzetno zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

U tijeku je i izrada nove odluke o regulaciji prometa na području cijeloga grada kojom će se omogućiti postavljanje najrigoroznijih prometnih barijera s ciljem usporavanja prometa i ostvarenja adekvatne sigurnosti za sve sudionike u prometu.