Povećanje sigurnosti pješaka: postavljena ograda na pješačkoj stazi uz kanal u Ulici bana Jelačića


Utorak, 3. ožujka 2020.

Paralelno uz ostale radove na području grada Đurđevaca, a vezane uz povećanje sigurnosti pješaka, završeni su i radovi na postavi ograde uz pješačku stazu uz kanal na raskrižju Ul. bana Jelačića i Ul. Kneza Branimira.

Gradonačelnik Hrvoje Janči naglasio je kako je cilj grada povećati sigurnost svih sudionika u prometu kroz nova prometna rješenja, a prošle i ove godine još je više pažnje usmjereno upravo na pješake.

- Ozbiljno smo shvatili problem prometne sigurnosti, stoga kontinuirano radimo na projektima i aktivnostima u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac i ŽUC-om radi pronalaženja sigurnijeg načina prometovanja na nekoliko kritičnih raskrižja. Postavljene su i nove uzdignute plohe sa pješačkim prijelazima kod škole i kod ŠRC-a, a izgrađen je i novi pješački most uz cestovni u ul. Antuna Radića. Osim toga završen je i pružni pješački prijelaz preko pruge u Vinogradskoj ulici te je obnovljen drveni pješački most u Ul. bana Jelačića. Tokom ovih godina izgradili smo i pješačke staze u nekoliko ulica, a trenutno se radi priprema za stazu u Ul. Matije Gupca- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.