Povećanje sigurnosti u prometu: potpisani ugovori, za 10-tak dana kreću radovi na kružnom toku u kvartu Peski


Subota, 29. kolovoza 2020.

U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, Grad Đurđevac uspješno je prijavio još jedan zajednički projekt. Cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti u prometu, a radi se o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Nakon što je stigla pozitivna Odluka o sufinanciranju projekta, raspisana je javna nabava i odabran izvođač radova, a jučer je potpisan ugovor. Radovi bi trebali krenuti kroz desetak dana.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tis. kn, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

-U tijeku je i izrada prometnih elaborata te nabava prometne signalizacije i svega ostaloga što je potrebno za početak radova . Bitno je naglasiti kako će se pokušati organizirati prometovanje na način da i tokom radova raskrižje bude provozno za osobna vozila dok će teretni promet preusmjeravati, a rok za završetak radova je kraj godine- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području- kazao je gradonačelnik.