Predblagdansko druženje glazbenih udruga: zahvala za dugogodišnje obogaćivanje kulturnog i umjetničkog života grada Đurđevca


Ponedjeljak, 26. studenoga 2018.

U nedjelju, 25. studenog u prekrasnom ambijentu utvrde Stari grad održan je prijem za sve glazbene udruge odnosno njihove članove kulturne amatere koji svojim nastupima i rezultatima diljem Hrvatske, ali i šire predstavljaju naš grad, Legendu o Picokima i našu baštinu.

Domaćini ovog predblagdanskog druženja bili su gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

-Izuzetan je doprinos koji vaše udruge daju u razvoju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u gradu Đurđevcu, a značajno je i vaše sudjelovanje na svim priredbama i manifestacijama koje se u gradu organiziraju, ali i ovdje u Muzeju. Ovo je prigoda da se svi zajedno podružimo, da međusobno razmijenite iskustva, ali je to dobra prilika i za dogovore oko novih projekata- rekla je ravnateljica Muzeja Edija Janković- Hapavel.

- Moram naglasiti da je ovaj prijem je prvi ovakve vrste, a od sada ćemo ga održavati svake godine. Organizirali smo ovaj prijem kao zahvalu svima vama koji nesebično odvajate svoje slobodno vrijeme, ulažete svoj rad i trud u svoje nastupe te na taj način unaprjeđujete kulturni život u našem gradu. Ponosan sam što ovakav mali grad ima toliko glazbenih udruga, a u njima još više glazbenika. Želim vam još puno uspjeha i odličnih rezultata- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U ime članova udruga okupljenima se obratio predsjednik KUD-a Petra Preradovića Đuro Bobovčan.

-U ime svih prisutnih zahvaljujem se na prijemu gradonačelniku i saborskom zastupniku. Ovo nas je sve razveselilo i ugodno iznenadilo jer do sada nikada nije organizirano ovakvo zajedničko druženje kulturnih amatera. To je svojevrsno priznanje za naš dugodišnji rad, ali i nagrada. Kulturni amateri daju veliki doprinos identitetu ovoga grada. Uz visoku kulturu koja se događa u gradu, poznate izložbe, i mi dajemo jedan doprinos. Takva događanja poznata su diljem Hrvatske, puno se priča o našem gradu i bilježimo visoku posjećenost. Smatram da smo svi mi jedna sličica u mozaiku Grada Đurđevca. Još jednom zahvaljujem na prijemu i ovo je stvarno prekrasan uvod u Advent u Đurđevcu- rekao je Đuro Bobovčan.

-Izuzetno mi je drago da je uveden jedan ovakav običaj koji će postati tradicionalan, a koji će prije ovih blagdanskih koncerata i nastupa okupiti sve one koji doprinose svojim amaterskim  radom razvoju grada. U zadnjih nekoliko godina nastojimo podizati standarde svih udruga, a sada nam je u fokusu i glazba. Nastojimo unutar naše škole u Đurđevcu uvesti odjel Glazbene škole, a u tijeku je priprema projektne dokumentacije njezinu realizaciju. Sve su to mali koraci koji bi trebali doprinijeti da vaš amatersko bavljenje glazbom koje spremno prenosite na najmlađe, dobije jednu formalnu akademsku naobrazbu. Vjerujemo da ćemo već slijedeće godine uspjeti realizirati projekt uređenja jednog multifunkcionalnog prostora kojega bi mogle koristiti brojne udruge za druženja i vježbe. Dom kulture također je prošao prijavu te uskoro kreću radovi na energetskoj obnovi zgrade, pripremamo i dokumentaciju za njegovo unutrašnje uređenje kako bi on bio pogodan za održavanje nastupa, koncerata i predstava. Još jednom čestitke svima na postignutim uspjesima- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Predstavnicima udruga podijeljene su zahvalnice za dugogodišnje obogaćivanje kulturnog i umjetničkog života grada Đurđevca

Za glazbeni dio večeri pobrinuli su se naši puhači DVD-a Đurđevac sa klasičnim izvedbama i modernim izvedbama poznatih hitova.

Nakon službenog dijela svi zajedno su nastavili druženje uz prigodni domjenak koji je pripremio Restoran i pivnica Stari grad.