Preko programa javnih radova zaposleno 45 radnika, a za još 6 čeka se odobrenje


Petak, 27. srpnja 2018.

Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i ove godine provodi programe javnih radova pod nazivom Radom za zajednicu i sebe sa ciljem zapošljavanja nezaposlenih osoba s područja Grada Đurđevca na društveno korisnom radu.

Javni radovi se provode u okviru programa javnih radova na održavanju i revitalizaciji okoliša Staroga grada, trim staze i Đurđevačkih pijesaka, te programu Romi za Rome. Preko ovih programa je zaposleno 45 osoba, a za zaposlenje još 6 osoba čeka se odobrenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za raspisivanje natječaja.

Danas u Gradskoj knjižnici gradonačelnik Hrvoje Janči je s korisnicima programa potpisao ugovore o radu na šest mjeseci. Prvi radni zadatak će im biti radovi na uređenju okoliša oko Staroga grada, a kasnije će biti angažirani za održavanje i uređenje javnih površina, uređenje trim staze, romskog naselja i Đurđevačkih pijesaka.

Troškove njihove plaće snosi Zavod, dok im Grad osigurava svu potrebnu opremu za rad. Njihovim zapošljavanjem na burzi rada na području grada Đurđevac smanjio se i broj prijavljenih nezaposlenih osoba, te trenutno ima manje od 200 nezaposlenih.