Preko programa javnih radova zaposleno novih devet radnika


Utorak, 31. listopada 2017.

Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i ove godine provodi programe javnih radova pod nazivom Radom za zajednicu i sebe sa ciljem zapošljavanja nezaposlenih osoba s područja Grada Đurđevca na društveno korisnom radu.

Javni radovi se provode u okviru programa javnih radova na održavanju i revitalizaciji okoliša Staroga grada, trim staze i Đurđevačkih pijesaka, te putem programa Romi za Rome. Preko ovih programa zaposlene su 32 osoba, a ovaj tjedan stiglo je odobrenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za još devet osoba.

Danas je u Gradskoj knjižnici gradonačelnik Hrvoje Janči s korisnicima programa potpisao ugovore o radu, a njih četiri primljeno je na 9 mjeseci s obzirom da primaju zajamčenu minimalnu naknadu, te rade na pola radnoga vremena dok je preostalih pet radnika primljeno na šest mjeseci na puno radno vrijeme.

Prvi radni zadatak će im biti radovi na uređenju okoliša oko Staroga grada s obzirom da su u tijeku pripreme za Advent u Đurđevcu, a kasnije će biti angažirani za održavanje i uređenje javnih površina, uređenje trim staze, romskog naselja i Đurđevačkih pijesaka. Troškove njihove plaće snosi Zavod, dok im Grad osigurava svu potrebnu opremu za rad.