Prostorno – programska studija grada Đurđevca


Petak, 15. srpnja 2016.

Prostornu - programsku studiju budućeg uređenja središta Đurđevca izradila je tvrtka Oblok d.o.o. iz Đurđevca, a studijom je obuhvaćeno područje od Borika, Starog grada, Tematskog parka, tržnice, posjetiteljskog centra preko benta te trga, budućeg tehnološkog centra do Doma kulture.

Uz obnovu ili izgradnju najznačajnijih objekata u samoj jezgri grada, poput palače Nothig – Lichtenberg, zgrade posjetiteljskog centra, Doma kulture, obnove arhitektonski značajnih privatnih pročelja, gradske fontane, utvrde Stari grad ili izgradnje ŠRC-a i tehnološkog centra, studijom je predviđeno uređenje glavnog gradskog trga s planiranim novim pješačkim i komunikacijskim trasama u gradu te ujednačavanje komunalne opreme (rasvjetnih tijela, klupa, interpretacijskih ploča, smjerokza i kanti za smeća).

Ovaj dokument je idejni koncept tj. generalni prijedlog jednog od smjerova kojima bi Đurđevac mogao ići. U njemu je sakupljeno mnogo današnjih, ali i nekadašnjih ideja i razmišljanja brojnih Đurđevčana.

Cilj je da se Đurđevac gospodarskim i turističkim razvojem učini mjestom poželjnim za stanovanje kao i regionalnim turističkim središtem.  U ovom prijedlogu Đurđevac osvješćuje svoje urbano obilježje, svoj identitet kroz uvažavanje kulturno-povijesno-prirodnih vrijednosti te suvremene potrebe svojih stanovnika, a sve to s glavnim ciljem stvaranja Đurđevca još poželjnijim mjestom za život.

Prostorno - programsku studiju možete pronaći u nastavku: