Prijateljsko- radni sastanak Grada Đurđevca i Senja: razmjena iskustva i primjera dobre prakse


Utorak, 25. listopada 2022.

Grad Đurđevac i gradonačelnik Hrvoje Janči sa suradnicima ovaj su tjedan bili domaćini delegacije Grada Senja koju je predvodio gradonačelnik Jurica Tomljanović.

Ovo je bio prvi u nizu prijateljsko- radnih sastanak između dviju gradskih delegacija. Predstavnici javnih gradskih ustanova, tvrtki, Grada i Turističke zajednice iz Đurđevca sa svojim kolegama iz Senja razmijenili su iskustva i primjere dobre prakse iz područja kulture i turizma, a posebice iskustva vezana uz projekte te funkcioniranja javne uprave u europskim uvjetima.

Gradonačelnik Hrvoje Janči je s gradonačelnikom Senja dogovorio i uzvratni posjet te konkretne projekte koji će biti u funkciji boljeg međusobnog upoznavanja i povezivanja gradova. Gradonačelnik Janči je rekao kako se puno može naučiti od jedne multikulturalne i gospodarski razvijene lokalne zajednice, te da računa na daljnju suradnju u narednom razdoblju.

Nakon radnog sastanka delegacije su obišle novoizgrađenu sortirnicu i kompostanu, a uspješno upravljanje gospodarenjem otpadom Grada Đurđevca pohvalila je i Snježa Tomljanović, direktorica Gradskog komunalnog društva Senj. Svi zajedno su posjetili i đurđevačke turističke atrakcije, Muzej Grada Đurđevca, Posjetiteljski centar, Hostel u Park šumi Borik te Geografsko botanički rezervat Đurđevački pijesci.

Grad Đurđevac i Grad Senj ne povezuje samo prijateljstvo, nego i isti zaštitnika grada- sv. Juraj, a bogata i hrabra prošlost vezana uz obranu od Osmanlija dodatna je poveznica ova dva povijesna grada.