Prioritet povećanje sigurnosti u prometu: prijavljena izgradnja novog kružnog toka na raskrižju Grkinske i Krležine ulice


Četvrtak, 2. siječnja 2020.

Grad Đurđevac je u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama prijavio još jedan zajednički projekt za povećanje sigurnosti u prometu, a radi se o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 mil. kuna, a kako se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati projekt sa 47%, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja tj. uklanjanje postojećeg asfalta i rubnjaka, izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

-Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.