Pripreme u đurđevačkom rasadniku: Grad Picoka će i ove jeseni zašareniti oko 30.000 maćuhica


Srijeda, 28. kolovoza 2019.

Đurđevački parkovi, zeleni otoci na prometnicama, cvjetne žardinjere i lijehe pred javnim gradskim ustanovama te nogostupi svaku jesen mijenjaju boje i nasade, a u đurđevačkom rasadniku već su započele pripreme za jesenjsku sadnju.

Ovih dana je u rasadnik stiglo 30.000 komada sadnica maćuhica koje će još neko vrijeme provesti u rasadniku dok ne budu spremne za sadnju. Osim maćuhica rasadnik ima mnogo vrsta cvijeća i ostalog bilja koje se može kupiti, a trenutno u rasadniku  ima i 3.000 komada spremnih sadnica lavande i 3.000 multiflora.

Prošle je godine proizvedeno čak 20 litara ulja od lavande, a osmišljen je i izgled bočica, te je to sada poseban suvenir Grada Đurđevca. U rasadniku se trenutno ovogodišnje ulje pakira u bočice, a ulja će prodavati kao proizvod iz našega rasadnika.

Nakon što su uklonjene ljetnice mora se urediti i pripremiti zemljište, a s intenzivnom jesenskom sadnjom kreće se već u rujnu. Maćuhice će tako uskoro uljepšati okućnice i dvorišta građana, ali i đurđevačke parkove, ulice i druge javne površine.