Produžen rok za podnošenje zahtjeva za kupnju povoljnih stanova na Radničkoj cesti


Srijeda, 12. srpnja 2017.

Grad Đurđevac i Agencija za posredovanje i pravni promet nekretnina pozivaju sve zainteresirane da se prijave na javni natječaj za kupnju stana preko programa društveno poticajne stanogradnje na području Grada Đurđevca.

Kako bi se svim zainteresiranima kupcima omogućila pravovremena prijava Grad je produžio rok za zaprimanje zahtjeva do 30. rujna, a nakon iskazanog interesa održat će se prezentacija sa bankama i APN-om kao kreditorima.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

U trenutku dovoljnog broja prijavitelja APN će potpisati ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta u kojem će Grad Đurđevac osigurat građevinsko zemljište u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu. Grad je također izradio i glavni projekt, te je ishođena građevinska dozvola za prvu zgradu koja će imati 12 stanova.

Nakon toga APN će provesti nabavu za odabir izvođača radova nakon čega će se znati točna cijena stanova po m2. Zainteresirani također mogu dobiti sve informacije o kupnji stana na mail adresi stanogradnja@apn.hr ili na grad@djurdjevac.hr.

Javni natječaj i sve potrebne obrasce za prijavu možete naći u nastavku teksta.