Proglašenje: Marin Palaić najbolji sportaš, Lea Pavlović najbolja sportašica, Mario Lončarić sportski djelatnik


Subota, 22. veljače 2020.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca u energetski novoobnovljenom Domu Kulture u Đurđevcu održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa, trenera i sportskog djelatnika grada Đurđevca za proteklu godinu.

Svečanosti proglašenja nazočili su uz brojne sportaše gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, zamjenik župana Darko Sobota, vijećnici Gradskog vijeća, predstavnici udruga, ravnatelji ustanova i brojni gosti.

Okupljene je pozdravio i  prigodnim riječima se obratio predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić. Naglasio je kako Zajednica sportskih udruga danas broji 23 članice te preko 600 sportaša koji su uključeni u razne sportske aktivnosti u svojim klubovima, a rezultate koje oni ostvaruju su više nego odlični.

– Jedna od činjenica s kojom bi se pohvalili je ta da Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca zajedno s Gradom Đurđevcom i partnerima uspješno provodi projekt Picoki za sport kojim je osigurano milijun kuna za sport, osigurani su besplatni treninzi te trenirke i oprema za 450 djece. Grad je izgradi stadion na ŠRC-u, nove teniske terene i objekt s tribinama za potrebe Teniskog kluba – naglasio je i istaknuo i ostale projekte koje su proveli tijekom protekle godine, ali i projekte koje će provesti u aktualnoj godini.

Čestitke na svim postignućima, osvojenim visokim plasmanima i medaljama, te na upornosti, vrijednom radu i zalaganju, kao i  uspješnom promicanju Đurđevca, lauretima, ali i njihovim trenerima i roditeljima izrazio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Danas smo vjerojatno na posljednjem svečanom događaju u Domu kulture koji je pred renovacijom. Završena je energetska obnova, sada kreće unutarnja obnova. Nadam se da će obnova biti gotova do Dana grada. Upravo je Zajednici sportskih udruga pripala čast da bude posljednji službeni događaj ovdje. Zajednica baš kao i Grad izrazito je uspješna u povlačenju Europskih sredstava. Javljaju se na natječaje i dižu standard svih sportova – rekao je gradonačelnik te je dodao kako će sljedeća svečanost izbora najboljih sportaša biti u novouređenom prostoru.

Čestitkama gradonačelnika pridružio se i predsjednik vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

– Sve ovo ne bi bilo moguće bez značajnih europskih sredstava. Svake godine imamo sve bolje rezultate koji se mjere i na nacionalnom nivou. Drago mi je što to pratimo ulaganjima u infrastrukturu i kvalitetnim trenerskim kadrom – poručio je Lacković.

Dodao je kako je potrebno riješiti adekvatne uvjete za treniranje i natjecanje u sportovima u kojima još uvijek nema potrebne infrastrukture. Kao primjer, naveo je kuglače te im obećao rješavanje problema do kraj godine.

– Moramo biti svjesni da smo postali centar koji okuplja sportaše te da smo postavili respektabilnu infrastrukturu. Primjer Križevaca koji imaju jako razvijenu atletiku, govori da smo mi vjerojatno spremni i na tom području razvijati infrastrukturu i razvijati sportske rezultate- istaknuo je Lacković te još jednom čestitao svim sportašima na osvojenim priznanjima.

Nagrade današnjim dobitnicima svečano su uručili Asja Cestar i Zlatko Topolčić, prošlogodišnji dobitnici.

U kategoriji najuspješnije sportašice za 2019. godinu nagrada je pripala Lei Pavlović, rukometašici đurđevačkog rukometnog kluba dok je titula najuspješnijeg sportaša za 2019. godinu pripala Marinu Palaiću, igraču NK Graničara.

U kategoriji najuspješnije ženske sportske ekipe pobjedu je odnio ženski Rukometni klub Đurđevac. Kod muških, nagrada za najbolju ekipu pripala je juniorima đurđevačkog Graničara. U kategoriji osoba s invaliditetom najuspješnija ženska sportska ekipa za 2019. godinu je ženska ekipa viseće kuglane, dok je u muškoj kategoriji najbolja muška ekipa u staznoj kuglani. Najuspješnija sportašica u kategoriji osoba s invaliditetom jest Mirjana Šandor, a sportaš Marijan Blaga.

U kategoriji perspektivne mlade ekipe za 2019. godinu priznanja su primile sljedeće ekipe: Karate klub Đurđevac – KATA TEAM mlađi uzrasti – ženska ekipa, Karate klub Đurđevac – KATA TEAM mlađi uzrasti – muška ekipa, Nogometni Klub „Graničar“ Đurđevac – U-11, Rukometni klub Đurđevac – ekipa 2008. godišta i mlađe, Rukometni klub Đurđevac – mlada sportska ekipa 2010. godište i mlađe, Šahovski klub „Picok“ Đurđevac – kadetkinje i Teniski klub Đurđevac – ekipa do 10. godina.

U kategoriji mlade sportske nade za 2019. godinu priznanja su primili članovi Karate kluba Đurđevac – Petra Gašparec, Josip Pandur, Nika Pandur, Lucija Lauš, Ema Juričić i Mateja Prevedan. Iz Košarkaškog kluba Mladost mlade sportske nade su Benjamin Ivanov, Andrija Hrženjak, Luka Tomrlin i Karlo Zovko. Tu je i Petar Tudić iz Kuglačkog kluba Graničar Đurđevac. Iz Nogometnog kluba Graničar Đurđevac mlade sportske nade koje su primile priznanja su Ema Čikvar, Borna Grlica, Roko Hosi, Fran Kucel, Dominik Legradi, Marko Miklaušić Lovro Stankir, David Škurdija, Petar Šiptar i Miha Vukašinović. Iz Powerlifting kluba Ultimate tu je Marko Švaco. Iz Rukometnog kluba Đurđevac mladom nadom proglašene su Ana Adžaga i Natalija Paro. Iz Streljačkog kluba Radnik mlade sportske nade s priznanjima su Leon Lorber i Tin Treščec. Iz Šahovskog kluba Picok mlade sportske nade koje su primile priznanja su Ema Bevanda, Lana Plazek, Ognjen Domović i Matija Mihočka. Iz Teniskog kluba Đurđevac mlade sportske nade su Mia Robotić i Lucian Lacković.

Ovom prilikom dodjeljene su i nagrade za vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima i promociju Grada Đurđevca i to: Emi Bevanda, Magdaleni Muha, Mirjani Šandor, Marijanu Blagi i Ivici Vrabcu.

Priznanje za sportskog djelatnika 2019. godine pripalo je Mariju Lončariću iz Teniskog kluba Đurđevac koji se u ime svih nagrađenih zahvalio na dodjeljenim priznanjima.

Za zabavni dio bile su zadužene Mažoretkinje Grada Đurđevca pod vodstvom Ane Čubelić, te Matija Špoljar na gitari koji je izveo skladbu Miroslava Lončara Everyday blues.